Hoće li antialergijska posteljina izliječiti moju alergiju?

Antialergijska posteljina nažalost ne može izliječiti alergiju, ali je vrlo važna kao korak ka smanjenju simptoma.

Astma i alergije su vrlo kompleksno zdravstveno pitanje koje se mora držati pod kontrolom s lijekovima. Kupovinom antialergijske posteljine smanjit ćete alergijske reakcije i time ćete smanjiti i upotrebu lijekova. Smanjivanjem simptoma koji se javljaju noću dobiti ćete kvalitetniji san i budit ćete se svježiji i odmorniji. Korištenje antialergijske posteljine u kombinaciji s redovnim čišćenjem i uklanjanjem prašine može uveliko smanjiti simptome alergije. Iako nije lijek, stotine hiljada ljudi godišnje prijavljuje znatni napredak kupovinom antialergijske posteljine.

Veličina alergena grinje je 10 mikrona u promjeru. Stoga da bi se blokirao pristup tijelu veličina pore na posteljini mora biti manja od alergena grinje. Allersan antialergijska kolekcija posteljina ima najmanju prosječnu veličinu pore u industriji od 1 mikron. Ova tkanina pruža apsolutnu najbolju zaštitu od alergena, a istovremeno pruža osjećaj udobnostii. Pored grinja Allersan antialergijske navlake pružaju zaštitu i od drugih alergena kao što su spore plijesni i gljivica. Čak 70% alergičara je ustvari alergično na grinje. Alergija na grinje se najčešće javlja kod djece, ali i znatan broj odraslih pati od ove vrste alergije. Antialergijske posteljine su prva linija odbrane od alergija. Studija sa Sveučilišta “John Hopkins” pokazala je da se “simptomi alergija na grinje upotrebom antialergijske posteljine smanjuje za 90% “. Ako smanjite izloženost alergenima spavat ćete mirnije, disat ćete lakše i osjećat ćete se bolje. Čak i ako nemate alergije spavati ćete mrinije znajući da ne živite u minijaturnom ekosistemu mikroorganizama. Industrija antialergijskih posteljine je mnogo uznapredovala. Prije 25 godina antialergijske posteljine su pravljene od grubih materijala koji su bili jako topli i neugodni za spavanje. Ono što čini Allersan posteljinu posebnom je upravo iznimno kvalitetan materijal u čiji ćete se kvalitet uvjeriti i sami. Zahvaljujući tehnološkom napretku, možete kupiti antialergijsku posteljinu koja pored svih uslova koje ispunjava za zaštitu od grinja, nudi i jedinstven osjećaj udobnosti.

Kontrolu okoline i ublažavanje alergija nije tako jednostavno riješiti. Različite tvari djeluju različito na ljude. Međutim, činjenica stoji da je izbjegavanje alergena glavni korak ka rješavanju simptoma astme i alergija.

Antialergijska posteljina ostaje jedan od najlakših koraka za reduciranje alergena na mjestu gdje vam najviše treba, u vašoj spavaćoj sobi.

Post a Comment

Your email address will not be published.